понеділок, 16 жовтня 2017 р.

Дух свободи виборювати треба

 До Дня захисника України 11.10.2017 року у Рівненській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Володимира Короленка проведено патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), що передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів та традиції українського козацтва. У грі взяли участь учні 6-7 класів, які об’єдналися у три рої «Юні козачата», «Веселі перці», «Патріоти України». Кожен рій мав власну символіку, а також козацьку хоругву. Рої випробували свої сили у таких конкурсах: «Вишкіл», «Перетягування линви», «Соціальна реклама», «Відун», «Добра справа», «Ройова символіка». 
«Добру справу» представники роїв презентували у формі фотозвіту. Рій «Патріоти України» працював у культурологічному напрямку під гаслом «Пам’ятати. Зберегти», зокрема долучився до впорядкування історичної пам’ятки м. Рівне – могили батька та сестри Володимира Короленка, що знаходиться поруч із церквою св. Степана. Рій «Веселі перці» доєднався до акції «Екологічна варта». Рій «Юні козачата» розповів про добру справу, що формує гуманне та відповідальне ставлення до безпритульних тварин, із цією метою учні відвідали Рівненський центр стерилізації тварин КАТП 1728 та передали крупи і корм для цуценят. 
Гра «Сокіл» («Джура») - впевнений крок до виховання юних патріотів, які цілком усвідомлюють, що дух свободи треба виборювати, бо характер української нації народжувався віками й увібрав у себе жагу до справедливості, взаємотурботи та духовності. 


Стасюк Л.В., модератор Ради організаторів шкільного життя

Немає коментарів:

Дописати коментар